MASSAGE = GEZOND + ONTSTRESSEND

Massage beïnvloedt ons lichaam en onze geest op een heilzame manier. De huid en het onderliggend weefsel en spieren versoepelen, raken beter doorbloed en dat uit zich in een gezonde uitstraling en ontspannen houding. Massage versterkt ons immuunsysteem, maakt afvalstoffen vrij om af te voeren en zorgt voor een toename van welbevinden en zelfvertrouwen. Het zenuwstelsel wordt geharmoniseerd en de spijsvertering verbetert. Via huidcontact zetten de zenuwen in de huid de hersenen aan tot het produceren van verschillende stoffen. Eén van die stoffen is het hormoon oxytocine. Buiten dat dit hormoon bloeddrukverlagend werkt, de aanmaak van stresshormonen vermindert en de hartslag laat dalen, is het zogenaamde bindings- of gelukshormoon ook van positieve invloed op onder andere de spijsvertering, de ademhaling, het zenuwstelsel, de baarmoedercontracties, pijnbeleving en het geheugen.

Massage werkt stress reducerend Het loslaten van spanning en stress leidt tot meer energie en vitaliteit. Gezondheid is geen vanzelfsprekendheid. Stress, voeding, levensritme, relaties, negatieve gedachten, werk en milieu kunnen de gezondheid ondermijnen. Massage is een manier om goed voor uzelf te zijn en gezondheid te bevorderen door te zorgen voor uw lichaam en geest.

Massagetechnieken Een massage kan bestaan uit strijkingen, knedingen, huidmanipulaties, ficties of drukken. De massages worden op de blote huid uitgevoerd. In de massagepraktijk wordt gebruik gemaakt van plantaardige oliën. Gebieden die gemasseerd kunnen worden: hoofd, nek en schouders, armen en handen, rug, benen en voeten, buik en billen.

Wat betekent massage voor u? Hoe iemand massage ervaart, is voor iedereen anders. Het kan zijn dat u voor massage kiest voor de ontspannende werking. Misschien voelt uw lichaam stijf of moe en weet u dat massage vitaliserend kan werken of u kan helpen weer soepel te worden. Bij pijn kan massage verlichting brengen. Massage kan helpen uw lichaamsbewustzijn te versterken. Wellicht hebt u gemerkt dat het stil wordt in uw hoofd en dat u dat prettig en rustgevend vindt. Er zijn vast nog andere redenen waarom u voor massage kiest. Wat altijd geldt, is hoe meer u zich openstelt, hoe dieper de werking fysiek en geestelijk kan gaan.

Inventos Officieel Importeur Panasonic Sanyo Massagestoelen