WAAROM EEN MASSAGESTOEL

Heeft u last van rug- of nekklachten, spierpijn, stijfheid, stress of vindt u het gewoon heerlijk om u te laten masseren dan is een massagestoel echt iets voor u. We leven tegenwoordig in een wereld waar alles mogelijk is en er dus ook veel van u verwacht wordt. Zonder dat we daar vaak bewust van zijn verandert hierdoor ook onze levensstijl. Dit hoeft natuurlijk niet negatief te zijn zolang we maar rekening houden dat we ook zo nu en dan even ontspannen. Doen we dat niet dan kan dat leiden tot stress en fysieke en mentale overbelastingen.

Een veel gesteld vraag die wij krijgen is: HELPT EEN MASSAGESTOEL TEGEN STRESS OF RUGKLACHTEN? Om hier goed antwoord op te kunnen geven moeten we natuurlijk iets meer weten van de klacht(en) en zijn oorsprong. Maar in algemene zin kunnen we stellen dat een goede massagestoel weldegelijk ontstressend en pijn verlichtend werkt. Een goede massagestoel stimuleert de doorbloeding van uw spieren waardoor er uiteindelijk ontspanning ontstaat, zowel fysiek als mentaal.

Een goede massage(stoel) kan u helpen met de volgen voordelen:

Vermindering van Stress en Totale ontspanning - Het is niet ongebruikelijk dat iemand in slaap valt tijdens of na de massage.

Versoepelt stijve spieren - Wees niet verbaasd als u diep ontspannen uit de stoel komt.

Verbetert de lymfe en bloedcirculatie

Versnelt fysiek herstel - Door de bloedcirculatie te verbeteren komt er ook meer zuurstof bij uw weefsels. Omdat zuurstof essentieel is bij genezing zult u zien dat het genezingsproces sneller verloopt.

Verbetert de flexibiliteit - Een massage werkt ontspannend en geeft u het gevoel dat u vrijer kan bewegen. U kunt dit zelf ook eenvoudig testen door bijvoorbeeld voor en na de massagebehandeling uw tenen proberen aan te raken. U zult verbaasd staan van het effect.

Verhoogt uw endorfine - Uw eigen lichaam maakt pijnverzachtende stoffen aan. Drie zeer effectieve manieren om endorfine aan te maken is door: massage, chiropractici en beweging.

Verbetering van de ademhaling - Zonder dat u zich daar bewust van bent kunnen gespannen spieren uw ademhaling verzwaren. Een massagestoel masseert ook die spieren die uw ademhaling verzwaren. Test uw ademhaling maar eens na een massageprogramma en ervaar het verschil.

Verlicht rug en nekpijn - Gespannen spieren kunnen zijn vaak de oorzaak van rug en nekpijn. Als u een massagestoel deze spieren te laten masseren dan zult u nog verbaasd zijn van het resultaat. Dit kan namelijk resulteren in:

Een ontspannen en correcte houding - Als een gevolg van rug en nekpijn neemt men vaak een verkeerde houding aan. De houding die men onbewust aanneemt is puur en alleen gericht op het vermijden van het pijnlijke gevoel in de spieren, gewrichten en botten. Regelmatig gebruik van een massagestoel zal de lichaamshouding doen verbeteren. Al na 1 massagebehandeling zult u voelen dat u meer ontspannen staat en een betere houding aanneemt.

Degeneratieve artritis preventie - Door het lichaam abnormaal over te belasten, bijvoorbeeld als gevolg van een slechte houding, kan dit resulteren in degeneratieve artritis. De druk van de zwaartekracht zal op die lichaamsdelen die daar niet tegen deze druk bestand zijn een negatieve werking hebben. Door regelmatig een massagestoel te gebruiken zult u minder snel last krijgen van deze pijnen en onderhoud u uw rug. De behandelingen helpen uw rug en nek te ontspannen waardoor deze weer in de juist houding kunnen komen.

Een gelukkig gevoel - Het resultaat van het ontspannen van spieren, hogere endorfine levels en een verbeterede lymfe en bloedcirculatie geeft een heerlijk gevoel. Door weer een ontspannen en correcte houding aan te nemen ziet u er weer jonger uit. U kunt uw gezondheid verbeteren en dus ook uw leven als u regelmatig van een massagestoel gebruik maakt.

Inventos Officieel Importeur Panasonic Sanyo Massagestoelen